Berichten tot en met december 2018

gallery/img_20170706_150616

(25 juni 2018) Er wordt hard gebouwd!

Getuige onderstaande foto's zijn een aantal creatievelingen al gestart met de bouw van de eerste woning. Ook al lijkt de constructie stevig in elkaar te zitten, het is een hele gevaarlijke situatie. Als de stenen omvallen is dat al gauw een gewicht van 200 kg hard en puntig materiaal dat bovenop je valt. Ernstig letsel is dan zeker aan de orde.

­

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jonge techneuten in de dop op het bouwterrein komen. Om ongelukken te voorkomen vragen wij ouders uit de omgeving dit met hun kinderen te bespreken en kinderen duidelijk te maken dat een bouwterrein GEEN speelterrein is.

 

Arcadis is niet 24/7 in het terrein aanwezig, wij zorgen er wel voor dat wij met hekken het bouwterrein zo goed mogelijk afsluiten. Wij proberen ook het bouwterrein zo veilig mogelijk achter te laten.

gallery/bouwwerk 1
gallery/bouwwerk 3
gallery/bouwwerk 2

(9 juli 2018) Nieuwsbrief bouwers Veiligheid-bouwlogistiek

De bouwperiode van de woningen in fase 3 van Reitdiep gaat binnenkort starten. Arcadis vindt het belangrijk om een paar spelregels met elkaar af te spreken. Via onderstaande file kunt u de nieuwsbrief downloaden. Wij vragen u deze brief met uw aannemer (en onderaannemers/leveranciers) te delen.

gallery/arcadis

(10 juli 2018) Gasaansluiting in de wijk

Arcadis krijgt veel vragen over gasaansluiting van woningen. Graag verwijzen wij naar gasaansluiting.

(29 augustus 2018) Aanvullende sonderingen

Arcadis en de gemeente Groningen krijgen verschillende verzoeken voor aanvullende sonderingen. Graag verwijzen wij u naar sonderinggegevens.

(5 september 2018) De bouw is begonnen!

De eerste woning wordt gebouwd op het oostelijke deel van Reitdiep Fase 3. Een mooi moment om te delen. Wilt u ook graag starten, laat het ons weten. Voor de veiligheid en de bouwlogistiek verwijzen wij u graag naar ons bericht van 9 juli 2018 (zie hieronder).

gallery/img-20180905-wa0000

(27 september 2018) Gaat u starten met de bouw?

Arcadis heeft een paar regels opgesteld voor de bouw. Dit is verwoord in een nieuwsbrief die naar alle ontwikkelaars en particulieren (via gemeente, afdeling Vastgoed) wordt verspreid. Het is belangrijk deze informatie met uw aannemer en onderaannemers te delen.

 

Voor de volledige tekst en de nieuwsbrief verwijzen wij u naar het tabblad Bouwrijp in deze projectsite.

(27 september 2018) Bouw voetgangersverbinding Kleiwerd

In week 42 wordt gestart met de bouw van de voetgangersverbinding naar de Kleiwerd. Voor de bewoners langs de Kleiwerd is een nieuwsbrief opgesteld en huis aan huis verspreid.

 

Vragen over de uitvoering van de voetgangersverbinding graag via het contactformulier of telefonisch met Bart Dalenoord (huismeester)

gallery/arcadis