Fase 4: Woonrijp

Zodra langs een straat alle woningen gereed zijn, wordt de straat woonrijp gemaakt. Dat houdt in dat de definitieve inrichting (bestating en groenvoorziening) wordt aangelegd. Bij het woonrijp maken plaatsen wij ook de definitieve waterspuwer. De planning voor het woonrijp maken is bekend en kunt u digitaal downloaden via onderstaande knop. Hierin staan ook een aantal verzoeken die wij u doen om de uitvoering vlot en soepel te laten verlopen: voor u, voor ons en voor alle andere betrokkenen.

 

 

 

 

 

 

 

De eerste keer delen wij de planning in een nieuwsbrief. Daarna wordt via deze projectsite de planning actueel gehouden. Wij starten direct na de bouwvak 2020 met het woonrijp maken van de eerste straten in uw wijk. Dus houdt u deze projectsite graag in de gaten voor belangrijk nieuws!

 

 

Onze uitvoerder Willem Sikkema is uw belangrijkste contactpersoon tijdens de uitvoering. Uiteraard mag u altijd gebruik maken van de berichtenservice via het contactformulier of rechtstreeks een email sturen naar: reitdiep.fase3@arcadis.com.

 

Bent u nieuwsgierig hoe uw straat er uiteindelijk uit komt te zien: zie onze ontwerptekeningen van de woonrijp situatie. Onder het menublad Informatie vindt u ook andere ontwerptekeningen.

 

 

Onderhoud Waterspuwer

­

Het onderhoud aan de waterspuwer zal zeer beperkt zijn. U kunt zelf regelmatig een controle uitvoeren van de zandvangconstructie en eventueel materiaal verwijderen. Op de onderstaande afbeelding ziet u zandvangconstructie rood omcirkeld staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze zandvangconstructie is aangebracht om verstopping van de hemelwaterafvoer/waterspuwer te voorkomen. Fijn materiaal afkomstig van uw dak/dakgoot, dat niet door de bladvanger in de regenpijp wordt tegengehouden zal in de zandvanger terecht komen. Wij verwachten dat u eens in de ongeveer 5 jaar het materiaal wat zich heeft opgehoopt in de zandvanger moet verwijderen. Om dit materiaal te kunnen verwijderen moet u onderstaande stappen doorlopen:

  1. Eerst dient u enkele krammen van het bovenste rooster van de schanskorf los te maken waarna het rooster opengeklapt kan worden.
  2. Dan dient u het laagje stenen die is aangebracht op de draaideksel aan de kant te schuiven.
  3. Vervolgens verwijderd u de draaideksel.
  4. De zandvanger kan dan leeggezogen of geschept worden.
  5. Nadat de zandvanger geleegd is kan de draaideksel, stenen en rooster weer terug worden geplaatst.

­

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

­